Rozhovor s novým obchodným riaditeľom na Slovensku

Od januára tohto roku sa stal novým obchodným riaditeľom spoločnosti INTERMOS VALVES s.r.o. Mgr. Dávid Harský. Opýtali sme sa ho, ako sa vyvíja tamojší trh, čo všetko svojim zákazníkom ponúka a aké má plány pre tento rok.

Pane Harský, ako v súčasnej dobe vyzerá trh s armatúrami na Slovensku?

V súčasnosti je na slovenskom trhu konkurencia dodávateľov armatúr vysoká, ale na druhú stranu tento trh ponúka množstvo príležitostí, najmä kvôli veľkému množstvu investícií, či už na podporu modernizácie alebo zvýšenia ekologických štandardov. Týmto mám na mysli napríklad nové legislatívne nariadenia, v zmysle ktorých teplárne prechádzajú zo spaľovania tuhých palív (uhlie) na spaľovanie plynu, čo si vyžaduje komplexnú obmenu infraštruktúry. Na základe toho pozorujeme zvýšenú aktivitu na trhu s armatúrami na Slovensku.

Čo všetko Intermos Valves svým zákazníkom ponúka?

Vzhľadom na úzku spoluprácu s materskou spoločnosťou Moravia Systems, a.s., dokážeme zákazníkovi na Slovensku ponúknuť oveľa viac než mnoho iných obchodných spoločností s priemyselnými armatúrami. Zákazníci si u nás môžu objednať nielen armatúry, ako napríklad uzatváracie klapky, nožové a strmeňové posúvače, guľové kohúty ale aj iné uzatváracie a regulačné armatúry, ale vďaka modernému zázemiu vo Vracove (logistické centrum v ČR) im môžeme poskytnúť tiež montáž a nastavenie armatúr s pohonom ale aj popredajný servis. Vykonávame rovnako servis armatúr v mieste ich inštalácie, alebo v našom logistickom centre vo Vracove. Staviame na skúsenostiach našich ľudí, ktorí sú vyškolení a certifikovaní pre vykonávanie servisných prác pričom svoje skúsenosti postupne získali na rôznych zákazkách doma aj v zahraničí.

Mgr. Dávid Harský, Commercial Director of INTERMOS VALVES s.r.o.
Mgr. Dávid Harský, Commercial Director of INTERMOS VALVES s.r.o.

Kto je váš typický zákazník a na koho cielite?

Naším typickým zákazníkom sú hlavne chemické závody, spoločnosti z papierenského a energetického priemyslu a mnoho menších obchodných firiem, ktorý ďalej distribuujú naše armatúry svojim zákazníkom. Vzhľadom na etablovanú spoluprácu s terajšími zákazníkmi sa postupne snažíme prehlbovať spoluprácu aj s montážnymi firmami. Takýto model spolupráce je výhodný pre obe strany, pretože nám umožňuje vyťažiť z príležitostí, ktoré SK trh ponúka a to bez toho, aby sme si vzájomne konkurovali. 

Aké máte plány na najbližšie obdobie?

Chceli by sme predovšetkým celkovo zvýšiť náš podiel na trhu s armatúrami. S tým súvisí aj rozvoj nášho obchodného tímu. Naším cieľom je prehĺbiť spoluprácu so strategickými energetickými podnikmi na Slovensku, nakoľko naša spoločnosť má veľký potenciál stať sa pre tieto firmy dlhodobo spoľahlivým partnerom so skladovým a servisným zázemím. Veríme, že vďaka našej odbornosti, spoľahlivosti a tradícii, ktorá siaha až do polovice minulého storočia, sa nám bude dariť dosahovať aj takéto ambiciózne ciele. V súčasnej dobe tiež pripravujeme nové webové stránky, ktoré zákazníkom uľahčia orientáciu v ponuke tovarov a služieb a zároveň tu nájdu aj technické informácie k produktom, tak ako aj 3D modely našich armatúr.